Uutiset Kamara Keikat Julkaisut Media Galleria Yhteys

Keskisuomalainen

Hankasalmen lumessa kahlaajat ovat teutaroineet ensimmäisen täysimittaisen levyllisensä, joka vaikuttaisi olevan kelpo suomijynkkyä. Kyllä kamara tömisee kun Kamara mättää. Debyytin titteli tiivistää osapuilleen levyn meiningin. Synkeää tilitystä ja mustaa sielunmaisemaa vilistää pitkin matkaa, kun Kamara paiskoo ilmoille thrashin ja death metallin aaltopituuksille viritettyä raskasta rockia.

Synti, tuomio, katumus on omintakeinen kokonaisuus. Kiekkoa on vaikea kategorisoida eikä laulaja-kitaristi Juha Minkkisen sulava vuorottelu huudon ja laulun välillä ainakaan helpota tehtävää. Kappale saattaa alkaa hyvin raskaalla introlla vaihtuakseen kevyehköön säkeistöön, jota seuraa puolestaan doom-henkinen silta death-vaihteella jyristelevään kertosäkeeseen. Monipuolista, teknistä ja kerrassaan vaikuttavaa.

Synti,tuomio,katumus on pahimmillaan hivenen korni teos pateettisen synkeine teemoineen eivätkä kitarariffit juuri yllätä, mutta debyyttilevyksi se on kelpo esitys ja bändillä on selkeä visio työstään. Kokonaisuus on tyylikäs, osa soundeista on omintakeista ja sävellyksessä on ideaa, joka jaksaa kantaa Kamaran ensimmäistä hyvinkin pitkälle.

4/5

Petja Savoila/KeskisuomalainenTakaisin

Keikat:

9.02.13 Pub Katse, Jyväskylä, w/ Darkened Souls

Kaikki keikat löydät täältä.
---------------------

Uusi levy Painajaismaa nyt ulkona!
Tilaa omasi täältä: